Hallitus ja johto

AVAINHENKILÖT TOIMINNAN TAKANA

JOHTO

JOONAS ANKKURI

toimitusjohtaja, perustajaosakas
joonas.ankkuri(a)asuntoneuvoja.fi

Ankkuri luotsaa Suomen Asuntoneuvojien koko liiketoimintaa eteenpäin toimitusjohtajana ja vuodesta 2014 alkaen Ankkuri on keskittynyt täysin Suomen Asuntoneuvoja Oy:n liiketoiminnan eteenpäin viemiseen. Vuosina 2008-2014 Ankkuri toimi Telia Oyj:n palveluksessa myynnin sekä myynnin johdon eri tehtävissä, joista viimeisimpänä vastuualueena oli toimia vetovastuussa pääkaupunkiseudun isojen kauppakeskusten myyntikonseptissa.  Ankkuri on aloittanut asuntosijoittamisen vuonna 2010. Asuntosijoittamisen hän aloitti ostamalla muutamia huoneistoja toimijalta, joka osti kokonaisia kerrostaloja ja myi ne edelleen huoneistoittain eteenpäin.

JUSSI POHTO

osakas
Puh. 040 169 8010
jussi.pohto(a)asuntoneuvoja.fi

Jussi on työskennellyt myynnin ja johtamisen parissa pankkialalla yli 15 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta johtoryhmätason tehtävissä, viimeisimpänä Oma Säästöpankki Oyj:n Itä-Suomen aluejohtajana. Jussi on suorittanut laillistetun kiinteistövälittäjän (LKV) tutkinnon sekä Sijoituspalvelututkinnon (APV) ja on koulutustaustaltaan GeMBA. Eri luottamustehtävissä Jussi on toiminut säätiöissä sekä kiinteistövälitysalalla. Vuodesta 2017 alkaen Jussi on toiminut Pohjantähti keskinäinen vakuutusyhtiö hallituksen varapuheenjohtajana. Asuntosijoittamisen Jussi on aloittanut vuonna 2009.

MIKKO FINNE

osakas
Puh. 040 591 6140
mikko.finne(a)asuntoneuvoja.fi

Finnellä on vuosikymmenen kokemus erilaisista taloushallinnon ja tilintarkastuksen asiantuntijatehtävistä. Pitkän ja monipuolisen kokemuksensa ansiosta Mikko luotsaa Asuntoneuvojan talous- ja sopimusasioita vakaasti eteenpäin. Mikko on myös kokenut asuntosijoittaja, sillä hän on aloittanut sijoittamaan asuntoihin vuonna 2009.

HALLITUS

VESA HONKANEN

hallituksen puheenjohtaja

Keskeinen työkokemus:
Honkanen on toiminut Trainers House Oyj:n eri johtotehtävissä vuosina 2002-2013 joista viimeisimmät vuodet yhtiön toimitusjohtajana. Tätä ennen Honkanen toimi reilut 20 vuotta ICT-toimialalla Nokian, IBM:n, Solteqin ja tanskalaisen Aston R5:n palveluksessa.

Muut luottamustehtävät:
4Business Oy, hallituksen puheenjohtaja, 2015-
FIM Oyj, hallituksen jäsen, 2006-2013
FIM Pankki Oy, hallituksen jäsen 2006-2013
Medilaser Oy, hallituksen jäsen 2016-2017
Trainers’ House Oyj, hallituksen jäsen 2013-2015

Honkanen on Directors’ Institute Finlandin (Hallitusammattilaiset) jäsen.

OLLI SIRKIÄ

hallituksen jäsen

Keskeinen työkokemus:
Olli Sirkiä on toiminut liikkeenjohdon konsulttina McKinsey & Companylla Suomessa, Venäjällä ja Lähi-Idässä. Hän on jäsenenä useamman kasvuyhtiön hallituksessa ja työskentelee operatiivisessa johdossa perustamassaan Terapiatalo Nosteessa.

PÄIVI TOMULA

hallituksen jäsen

Keskeinen työkokemus:
Päivi Tomulan rooli hallituksessa liittyy erityisesti Suomen Asuntoneuvoja -konsernin hallinto- ja riskienhallintamallin vahvistamiseen yhtiön tulevaisuuden kasvumahdollisuuksien laajentamiseksi. Sijoitusyhtiö Pontos Groupin kiinteistösijoitusjohtajana toimivalla Tomulalla on muun muassa juristin koulutus.

TUOMAS MÄKELÄ

hallituksen jäsen

Keskeinen työkokemus:
Tuomas Mäkelä tuo hallitukseen luovaa osaamista. Mäkelä on toiminut 17 vuotta yrittäjänä ja luonut useita menestyksekkäitä konsepteja ja vahvoja brändejä. Hänet tunnetaan erityisesti Bo LKV:n perustajaosakkaana ja kasvuyrittäjänä. Lisäksi hän on ollut aktiivisessa roolissa mukana rakentamassa ja kasvattamassa useita asumiseen tai majoittamiseen liittyviä edelläkävijäyhtiöitä.

TEEMU SUILA

hallituksen jäsen

Keskeinen työkokemus:
Teemu Suilalla on yli 25 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, johtamisesta ja hallitustyöskentelystä. Hän on toiminut lukuisissa johtotehtävissä muun muassa Kojamo Oy:ssä, Responda Oy:ssä ja Rovio Entertainment Oy:ssä. Suila on toiminut myös usean start-upin ja non-profit-organisaation hallituksen jäsenenä ja taustavaikuttajana.

TUOMAS EKSTRÖM

hallituksen jäsen

Keskeinen työkokemus:
Ekström on toiminut rahoitus- ja arvopaperialalla toimiessaan Jane ja Aatos Erkon säätiössä analyytikkona vuodesta 2014 eteenpäin sekä vuodesta 2017 eteenpäin Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen analyytikkona.  Ekström on toiminut lisäksi eri tehtävissä PYN Rahastoyhtiön palveluksessa sekä Verohallinnolla.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ TOIMINTAMALLISTAMME
JA SIJOITUSKOHTEISTAMME?